"No hate speech" від харківського кіноклубу Docudays UA

12 червня в харківському медіа-центрі «ВРЕМЯ» пройшов кінопоказ стрічок Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

19 червня 2015

12 червня в харківському медіа-центрі «ВРЕМЯ» пройшов кінопоказ стрічок Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Цей правоосвітній захід не носив політичного чи комерційного характеру, і відбувся завдяки співпраці регіонального партнера Фестивалю Юрія Чумака та громадської організації «ФРІ-Харків».

 

Його метою була спроба донести до харків’ян проблеми порушення прав людини на території України і не тільки, встановити відкритий діалог про моральні проблеми соціуму, підтримувати зміцнення почуття гідності у людей, і надихати їх на активні дії для побудови демократичного суспільства.

 

Docudays UA зібрав чималу аудиторію, зал був практично повним.

 

На початку громадська активістка з місцевої «Фундації регіональних ініціатив» (ФРІ) Дарина Проказа зазначила, що захід проводиться під гаслом "No hate" в межах всесвітнього руху No hate speech Movement​, що спрямований на боротьбу з дискримінацією, стереотипами, за толерантність.

 

Для перегляду були представлені три короткометражки: «Ромська мрія» (Україна)«Абетка» (Німеччина) та «Коли-небудь ми станемо щасливими» (Польща). Фільми незмінно проникали вглиб душі й не залишили жодної людини в залі байдужою.

 

Після кожного фільму правозахисник Юрій Чумак, який є помічником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області, разом із волонтеркою Фестивалю Docudays UA Наталією Кузьменко відповідали на поставлені питання, виводили глядачів на відвертий діалог.

 

Тому це був незвичайний, цікавий перегляд кіно. Кожен міг висловитися з приводу побаченого. Органзітори отримали чудові відгуки: "Дякуємо! Все було просто чудово! Дуже сподобалися фільми і атмосфера події. Гарний вечір і є про що подумати після перегляду фільмів, які зачіпають не тільки розум, а й серце. Організатори - молодці. Ви отримали нового фаната". 

 

По закінченні Юрій Чумак заявив, що цього дня фактично відбулося започаткування нового кіноклубу Docudays UA, який відтепер діятиме на регулярній основі на базі харківської «ФРІ».

 

Отже, підсумовуючи:

+ Хороша організація заходу.

+ Затишна гостинна атмосфера.

+ Безкоштовний вхід.

 

Мінусів просто не знайти :)

 

Дякуємо Дарині Проказі та Юрію Чумаку за проведення подібних заходів у нашому місті! Сподіваємося, що дедалі більше харків’ян почнуть виявляти інтерес до моральних проблем нашого суспільства, а кіноклуб ФРІ не зупиниться на досягнутому і продовжить далі набирати свою публіку.

 

 

 

Текст:

Дар’я Морген


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки