Мистецька акція на підтримку Олега Сенцова

Сьогодні, о 19.00 у Галереї ДУКАТ розпочнеться акція «Свобода або смерть», ініційована митцями, кінематографист(к)ами на підтримку режисера Олега Сенцова. 

13 серпня 2018

Організатори заходу  об`єднання Babylon'13 та Галерея ДУКАТ. У рамках події будуть представлені постери, інсталяції, відео-ролики, присвячені українському політв'язню Кремля. Серед запрошених учасни(ків)ць: живописець Матвей Вайсберг і художниця Ксенія Гнилицька.

 

«Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваю в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ
Разом і до кінця! Слава Україні!»

 

Посольство України у США створило петицію з вимогою негайного звільнення режисера та інших кримських політв'язнів. 

Спільнота #SaveOlegSentsov пропонує написати листа Путіну В.В. Раніше до нього вже зверталися генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд і  мати Олега Сенцова.

 

120 діяч(ок)ів культури та політики, серед яких режисери Кен Лоуч, Жан-Люк Годар і міністерка культури Франції Француаз Ніссен, підписали звернення до ЄС та ООН на підтримку Олега Сенцова 

 

Виставка працюватиме з 13 серпня по 16 серпня. 

За адресою Галерея ДУКАТ, Рейтарская, 8б, Київ

 

чільне фото  з архіву Галерея ДУКАТ

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки