Менторська програма Мережі DOCU/CLUB. Підсумки першого місяця роботи.
У квітні ми вперше запустили менторську програму, щоб посилити обмін досвідом всередині Мережі. До неї долучилося 30 модераторів/-ок у п’яти менторських групах. Скоро минає другий місяць їх роботи, і ми раді поділитися першими результатами.
27 травня 2021

Хто такі ментори Мережі DOCU/CLUB? Це досвідчені модератори Мережі, які провели чимало успішних обговорень фільмів та цікавих інтерактивних заходів. Менті – це ті модератори, які виявили бажання отримати консультації та поради від менторів. У рамках програми учасники мають групові та індивідуальні зустрічі з менторами, які допомагають своїм менті скласти план роботи кіноклубу, супроводжують під час організації показів та допомагають вирішувати проблеми, з якими вони стикаються.

 

Цього року в команді наставників — Наталя Жебрик, Альона Глазкова, Олег Охредько, Христина Гаталяк та Оксана Гіль.

 

 

Олег Охредько, ментор Мережі DOCU/CLUB

 

Під час зустрічей ментори допомагають менті:

  • планувати проведення подій;
  • грамотно й ефективно вести сторінки кіноклубу в соціальних мережах;
  • висвітлювати заходи кіноклубу в медіа;
  • залучати більше учасників на події.

Також ментори підтримують новеньких модераторів під час їх перших подій, супроводжують та допомагають із модерацією.

 

 

Фото з Осінньої школи модераторів/-ок

 

Маємо перші відгуки про програму від учасників:

 

Лариса Астрова, кіноклуб при Академії адвокатури України в м.Києві: «Враження чудові! Змістовні зустрічі, цікаві обговорення, корисні поради щодо фільмів і додаткових матеріалів, комфортна комунікація.»

 

Катерина Перевеслова, кіноклуб при БО «Луганське обласне товариство «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»: «Дякую Наталі Жебрик за підтримку, за те, що стала для мене справжньою наставницею: передає свій досвід та допомагає робити перші кроки до успіху і розвитку нашого кіноклубу.»

 

Людмила Везюк, кіноклуб Шепетівської ЗОШ №1: «Дуже добре, що крім теоретичних є і практичні заняття, а ще підтримка ментора при проведенні переглядів. Особисто я взагалі не знала, з чого почати. А після кількох засідань уже самостійно працюю.»

 

Любов Максименко, кіноклуб при Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №44 ім. Т.Г. Шевченка: «У процесі співпраці з менторкою я вималювала для себе чіткий алгоритм модерації кінопоказів для учнів СЗШ.»

 

Зоряна Сухоцька, кіноклуб Docudays 44: «Мені дуже імпонує доброзичлива атмосфера, у якій відбувається кожна наша модерація, дуже багато практичних порад!»

 

 

Перегляд фільму «Ти, бля, рота закрий!»

 

Не менш красномовними є результати: усі учасники вже встигли провести по одному кінопоказу, а дехто – навіть по чотири.

 

Продовжуємо слідкувати за перебігом програми та плануємо другий набір. Якщо ви теж хотіли б долучитись до програми як учасник, напишіть про це Тетяні Кулик. Щойно наберемо групу, оголосимо про старт навчання.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

 

Фото Стас Карташов.

 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки