Мандрівний Docudays UA – незабаром в Україні

Традиційно останні дні серпня регіональні координатор(к)и Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА зібралися на стратегічному семінарі з підготовки Мандрівного фестивалю, який є щорічним продовженням березневого Docudays UА у Києві.

2 вересня 2018

Протягом трьох днів учасники та учасниці не лише обмінювалися досвідом роботи у своїх сферах, а й мали нагоду обговорити головну тему фестивалю «Рівні Рівності» та стратегії з промоції й розвитку Мандрівного Docudays UA під вмілим модеруванням тренерки та координаторки правозахисних проектів з ГО «Центр Соціальна Дія» Саші Свердлової та правозахисника й члена Оргкомітету Docudays UA Володимира Яворського.

Також регіональні координатор(к)и мали ексклюзивну нагоду поспілкуватися зі спеціальним гостем семінару – Мачеєм Новицьким, директором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Watch Docs у Польщі. Він поділився власним досвідом подібних заходів у Польщі та баченням того, як глядацький досвід формує активне громадянське суспільство.

Нині мережа Мандрівного фестивалю налічує 50 провідних молодіжних та правозахисних громадських організацій, які працюють у 22-х областях України.

Нагадаємо, що XV Мандрівний Docudays UA стартує у жовтні й триватиме до кінця грудня. Покази, дискусії, «живі бібліотеки», публічні дискусії, круглі столи та інші правопросвітні й правозахисні заходи проходитимуть у більше ніж 200 містах і селищах по всій Україні. Глядачі зможуть поспілкуватися з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями.

Розклад подій незабаром з'явиться на сайті. Вхід на всі події — вільний

Семінар відбувся за підтримки Посольства Швеції в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Фото: Анна Тошина та Настя Рошук

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки