Фільми Civil Pitch у кіноклубах Docudays UA

Платформа співпраці активіст(ок)ів і режисер(ок)ів ініціювала декілька потужних кіноробіт на актуальні теми. Надихаючись вашим ентузіазмом, пропонуємо вам оновити репертуар кіноклубів сучасним молодим українським кіно.  

22 квітня 2019

Унікальний формат платформи Civil Pitch дозволив створити стрічки, націлені на зміни та роботу з поточними проблемами суспільства. 

 

Об`єднавши зусилля минулої осені, активіст(к)и та режисер(к)и завершили чотири короткометражні фільми, три з яких ми пропонуємо вам для показів і обговорень у DOCU/клубах. Також, для справді ініціативних керівниць і модераторів є можливість запросити до себе на подію режисерів і режисерок. Утім, ми пропонуємо для цього самостійно знайти шляхи фінансування, скориставшись локальними грантовими програмами. Зразок заповненої заявки – за цим посиланням.  

 

 

Таїсія Кутузова

режисерка фільму «Ти, бля, рота закрий!»

 

Сергій Чагаров з 15 років бореться з корупцією у рідному селі Гатне під Києвом. Його головна зброя – документ і журналістський текст. Під час однієї з сесій сільради депутат, звинувачений Сергієм у корупції, нападає та публічно погрожує активісту. Про цей випадок пишуть усі провідні ЗМІ України. Для них Сергій – герой. Для частини села – ганьба. Йому погрожують, радять не лізти у «справи дорослих», а однієї ночі підкидають на подвір'я вибухівку.

 

 

 

Дмитро Тяжлов

режисер фільму «Без статусу. Україна»

 

Російський громадський активіст Олексій живе в Україні без статусу вже чотири роки. Він тут через політичне переслідування. Незважаючи на тягарі життя без статусу, Олексій намагається працювати і бере участь у багатьох заходах проти агресії Росії в Україні. Нурхан, журналістка з Киргизстану, з весни 2018 року шукає притулку разом із трьома дітьми-підлітками. Команда «Без кордонів» допомагає їм у пошуках свободи і безпеки.

 

 

Олексій Радинський

режисер фільму «Колір фасаду – синій»

 

Флоріан Юр’єв – архітектор, художник, скрипковий майстер, теоретик і поет. На 90-му році життя йому доводиться опанувати ще одне, цілковито нове заняття. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проект – київську «Летючу тарілку» – від перетворення на частину торговельного центру, Флоріан Юр’єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.

 

 

Детальніше про те, як створювались фільми читайте в матеріалі на сайті Docudays UA. Для організації показів, пишіть в особисті повідомлення офіційної facebook-сторінки кіноклубів Docudays UA  або координаторкам мережі.

 

Співорганізатори «CIVIL PITCH: фільми громадської активності»: Програма сприяння громадській активності «Долучайся!» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні; Goethe-Institut в Україні; Docudays UA. Партнер «CIVIL PITCH: фільми громадської активності»: Києво-Могилянська бізнес-школа.

 

Чільне фото  – кадр з фільму Дмитра Тяжлова «Без статусу. Україна».

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки