Новий проєкт: DOCU/ТИЖДЕНЬ у школах.
У межах Кампанії проти кібербулінгу Docudays UA запускає новий освітній проект – шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу. Уже в жовтні взяти участь у програмі зможуть перші 200 шкіл.
18 вересня 2019

Реєстрація на DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу триває до 27 вересня включно на сайті. Участь у проекті безкоштовна. Відбір шкіл-учасниць відбуватиметься на конкурсній основі.

 

Ідея проведення в школах DOCU/ТИЖНЯ народилася з тих вражень, які ми щороку набуваємо, спілкуючись з підлітками під час перегляду та обговорення ними стрічок нашої спеціальної фестивальної програми DOCU/ЮНІСТЬ. А також аналізу роботи мережі більш ніж 200-т DOCU/КЛУБів, які сьогодні працюють, зокрема, у бібліотеках, школах та молодіжних центрах. 

 

Документальне кіно – освітній інструмент, який дозволяє не тільки наблизити тему обговорення до учнів, а й сприяє їх максимальному емоційному залученню та мотивує до спільного пошуку рішень проблеми, що є однією з основ ефективного освітнього процесу.

 

Ми хочемо, щоб кожна дитина незалежно від середовища, у якому вона перебуває – цифровому чи в школі, почувалася захищеною. Щоб забезпечити необхідний рівень безпеки, нам потрібна не лише ефективна державна політика, а й усвідомлення проблеми освітянами, батьками, дітьми та й загалом суспільством. 

 

 

Тому за підтримки Міністерства освіти та науки України, правозахисників/-ць та психологів і психологинь ми розробили спеціальну програму для учнів 5–7 та 8–11 класів, яка містить сценарії проведення тематичних уроків, а також підготували до показу та обговорення в класах дві кінострічки. «Кривдник» американського режисера Лі Гірша, – історія двох підлітків, які піддаються цькуванню. Разом з героями ми отримуємо можливість пережити весь спектр емоцій, що їх охоплює. Так режисер виявляє проблему, яка виходить за межі географічних, расових, етнічних та економічних кордонів.

 

Друга стрічка – «Джованні та балет на воді» голландської режисерки Астрід Буссінк. Фільм розповідає нам про мрію й непростий шлях її досягнення десятирічного Джованні, який хоче стати першим хлопчиком, що візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Оскільки цей вид спорту вважається «дівчачим», не всі розуміють прагнення хлопця. Фільм вчить приймати інших такими, як вони є, та поважати їхній вибір.

 

Якщо ви маєте дитину шкільного віку й хочете захистити її від булінгу та кібербулінгу, розкажіть про можливість провести DOCU/ТИЖДЕНЬ учителю чи адміністрації вашої школи. Допоможіть зробити шкільне середовище більш безпечним для вашої дитини та її однокласників.

 

Текст – Олена Шульга.

Чільне зображення – з ролику Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу, автор(к)и: Катерина Горностай і Нікон Романченко. 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки