Кінопокази взимку. Дайджест відгуків
Як наші кіноклуби дивилися та обговорювали кіно взимку? Яких висновків доходять різні аудиторії, обмірковуючи характер, вчинки та долю героїв і героїнь фільмів? До вашої уваги невелика добірка відгуків, вражень та висновків наших глядачок і глядачів під час лютневих показів.
25 березня 2020

У кіноклубі Docudays UA при "Мелітопольській установі виконання покарань (№144)" дивилися стрічку «Домашні ігри» української режисерки Аліси Коваленко. За спостереженнями модераторки Махонько Вікторії, засуджених жінок в основному дуже вразила головна героїня фільму Аліна, її якості та прагнення.

 

"Дуже вражають такі люди як Аліна. Вона не просто молодець, вона людина з великої літери, яка не злякалася змінити власне життя, відмовитися від улюбленого заняття для порятунку брата та сестри. Не кожна людина здатна пожертвувати собою за для інших. Це велика перемога, таких людей можна ставити в приклад як дорослим так і дітям".

 

"Фільм про складну та водночас справедливу долю. Дуже зраділа, що Аліна таки не покинула улюблене заняття. Після перегляду багато думок. Мені складно дати однозначну відповідь, чи змогла б я так вчинити, чи пройшла б через всі ті випробування". 


"Такі фільми дають змогу замислитись, що хорошого, корисного у своєму житті ти зробив. Можна пофантазувати, поставити себе на місце Аліни". 

 

У кіноклубі Docudays UA при Green Hub Покровського району м. Кривий Ріг дивилися фільм Аліси Коваленко і також міркували над характером та долею головної героїні:

 

"Для мене було відкриттям, що є такі дівчата, які хочуть професіонально займатись футболом. Мене вразило те, що дівчина в спорті бачить свій єдиний шанс порятунку вирватися зі злиднів, шанс реалізуватися.  Шкода, що вона не мала підтримки батьків в дитинстві, це, мабуть, і загартувало її характер. Дуже хочу, щоб вона змогла впоратися з усіма труднощами. І щоб брат з сестрою залишилися поруч, і щоб змогла бути  в збірній України". 

 

"Мене вразила доля дівчини Аліни. Скільки випробувань випало на її долю, скільки відповідальності. Навіть під час зйомок фільму її наздогнало ще одне випробування  втрата матері. Відчувається сила духу героїні, її цілеспрямованість. Я впевнена, вона обов'язково досягне своєї мети та стане професійною футболісткою".

 

У кіноклубі Docudays UA «Канікули з користю» проводили виїзний показ у дитячому будинку “ Перлинка", який знаходиться в селі Войнівка Олександрійського району. Для перегляду обрали стрічку "Інтернет-залежний", а після події модераторка підбила підсумки та порівняла реакцію різних вікових категорій.

 

"Мої питання по-різному сприймала дитяча та доросла аудиторії. Наприклад, проблему інтернет-залежності маленьких героїв діти пояснили браком інших цікавих занять. через брак. Дорослі ж вирішили, що понад усе винні самі батьки. Вони приділяють недостатньо уваги своїм дітям і не заохочують їх до чогось більш  корисного.

 

Молодші глядачі та глядачки зазначили, що головний герой не прагне змін через брак мотивації, через те, що він просто ледачий та впертий. Старша половина зали додала, що хлопчику не вистачає уваги, підтримки та любові від батьків. Вони також відповідальні за невірний вибір сина. 

 

Насамкінець, діти зробили висновок, що грати в ігри з друзями чи просто спілкуватись з іншими їм подобаються, але й  ігри в телефоні теж цікаві. Однак, також вони зрозуміли, що треба контролювати час онлайн-життя, бути більш вмотивованим і не лінуватися займатися чимось корисним, аби досягти певних результатів у дорослому житті. І саме цей висновок мені дав зрозуміти, що кінопоказ пройшов успішно  і головний меседж ми все ж донесли". 

 

Чільне фото — дискусія присвячена кіноклубам під час Docudays UA-2019 в межах Rights Now, Олег Пєрєвєрзєв.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки