Актуальні можливості травня

Назбирали свіжий кошик травневих можливостей: конкурси, безкоштовне навчання в регіонах, онлайн та в літньому таборі в Карпатах, а також участь у культурній децентралізації.  

6 травня 2019

Платформа Pro Bono Club Ukraine, що поєднує бізнес і громадський сектор проводить безкоштовний вебінар «Як громадському сектору розібратися з фінансами?». У програмі – розповідь про те, що може трапитися, якщо не управляти фінансами, навіщо громадським організаціям потрібна фінансова стратегія, як складати бюджет організації та звітувати.  У кінці буде можливість поставити питання експертці. Реєструйтеся за цим посиланням та плануйте подію на 14 травня, на 19.00.

 

До 12 травня ще є час подати роботу на Всеукраїнський дитячий конкурс письмових робіт на тему: «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою», заснованих на реальних життєвих історіях. Організатори – Docudays UA спільно з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Громадською спілкою «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА». П’ять переможців та переможниць конкурсу візьмуть участь у створенні анімаційних документальних роликів на основі розказаних ними історій, презентують роботи у грудні 2019 року та на фестивалі Docudays UA у березні 2020 року. Також на них чекають подарунки – планшети. Умови – тут

 

Idea Garage запрошує на безкоштовний тренінг соціального підприємництва для тих, хто хоче поєднати улюблену справу і роботу, та має на меті заробляти гроші, допомагаючи іншим. Навчальний модуль мандрує країною, цього разу 15 травня – у Полтаву (реєстрація тут) і 16 травня – у Харків (подати заявку). Окрім тих, хто займається бізнесом, організатор(к)и чекають представників і представниць громадських та благодійних організацій, які вирішують соціальні проблеми; а також активісток і активістів, які хочуть змінювати місто не разовими акціями, а через бізнес із сенсом. 

 

До 13 травня можне подати заявку на програму неформальної освіти від Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine  «Зелена академія», яка відбудеться 30 червня – 7 липня 2019 року в Карпатах. Під час навчання планують дослідити чотири основні зелені підходи: гендерну рівність, партисипацію, ненасилля та екологічність. За результатами конкурсу для участі відберуть 22 учасниць і учасників. Організатор(к)и шукають людей, які поділяють цінності недискримінації, гендерної рівності, ненасильства, поваги до інакшості, дбайливого ставлення до довкілля, а також усвідомлюють важливість залучення до прийняття спільних рішень. Навчання безкоштовне, витрати на проживання та харчування під час занять забезпечуються. Слідкувати за новинами проекту можна тут, подати заявку на участь – за лінком.

 

Запросіть до вашого міста чи містечка чи село Гуртобус, креативний хаб на колісах, із  музичними виступами, воркшопами, лекціями, кіно та художніми виставками. Фонд ІЗОЛЯЦІЯ пропонує взяти участь недержавним громадським організаціям; мешкан(кам)цям малих міст, сіл та селищ України, які беруть активну участь у культурному та громадському житті свого населеного пункту; та органам місцевого самоврядування. Станьте ініціатор(к)ами розвитку культурного та громадського сектору у своєму регіоні та заведіть нові знайомства в громадській та культурній сфері; Гуртобус іздитиме протягом червня – жовтня 2019, подати заявку та вивчити деталі можна за цим лінком до 30 травня.

 

Чільне фото – Володимир Шуваєв, груповий тренінг GSDF під час Docudays UA-2019.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки