Актуальні можливості

Новий рік починаємо з добірки актуальних можливостей для громадського сектору, для активістів та активісток різноманітних правозахисних галузей з різних міст. У січневій добірці є можливості для розвитку спільнот, тренінги з прав людини та самоврядування, семінари з пошуку фінансування, навчання для блогерок та інформаційна підтримка громадянських кампаній.

12 січня 2018

Онлайн-курс «Основи енергетичної кооперації»

Початок курсу – 29 березня

 

На платформі ВУМ уже можна зареєструватися на безкоштовний онлайн-курс присвячений енергетичній кооперації. Організатори беруться довести на прикладі: багато проблем вирішуються не тільки згори, але й за допомогою самоорганізації. Упродовж навчання буде можливість дізнатися про світовий досвід у галузі, отримати базове уявлення про законодавче регулювання енергетичних кооперативів, а також спланувати перші кроки. Курс буде цікавий широкому колу фахівців(чинь), які пов’язані з питаннями енергозабезпечення, та активним громадянам(кам), небайдужим до розвитку спільнот. Подати заявку на навчання можна за посиланням

 

 

Курс тренінгів з протидії мові ненависті та ультраправому радикалізму в Центральній та Східній Європі

Дедлайн подачі – 31 січня

 

Відкрито прийом заявок на Курс тренінгів з протидії мові ненависті та ультраправому радикалізму в Центральній та Східній Європі. Програма відбудеться в два етапи: спочатку в Німеччині – у березні, потім у Словаччині – у травні. Курс призначений для всіх енергійних і креативних людей, утім перевага віддається людям з інвалідністю, ЛБГТКІА+ людям, представникам і представницям етнічних та расових меншин та малозабезпеченим верствам населення. Учасни(цям)кам оплачується проїзд, проживання та харчування. Деталі – за посиланням.

 

 

Онлайн на тренінг-семінар «Нові можливості розвитку бізнесу: дотаційні програми ЄС»

Дедлайн – 22 січня включно

 

Тренінг-семінар відбудеться в Херсоні 23 січня 2018 року в сесійній залі Херсонської обласної ради. Серед інших до участі запрошуються також представни(ки)ці об’єднаних територіальних громад. На зустрічі буде можливість дізнатися про можливості залучення безпоровотного фінансування та інші фінансові інструменти й систему підготовки фахівців для роботи з дотаційним ресурсом. Детальніше – на сайті.Подати заявку можна за посиланням.

 

 

 Тренінг «Блогери у правозахисті» 

Дедлайн – 19 січня

 

Оголошується набір учасниць Зимової Школи – Тренінгу «Блогери у правозахисті» для лідерок громадських організацій, які спеціалізуються на правозахисті внутрішньо переміщених жінок у Львівській, Київській та Кіровоградській областях. Проект призначений для підготовки блогер(ів)ок, які б системно висвітлювали суспільно-політичні процеси. Проект триватиме 6 місяців. Майже всі витрати відшкодовуються організатор(к)ами за умови стовідсоткової відвідуваності заходів. Знайти деталі та онлайн-форму можна тут

 

 

Тренінг-семінар з розвитку місцевої демократії

Дедлайн – 15 січня включно

 

Відкрито набір на безкоштовний триденний тренінг-семінар для представників 50 НДО Донецької та Луганської областей, який відбудеться в Святогорську (Донецька область). Тема тренінгу: «Інструменти  та механізми ефективної взаємодії громадськості та місцевої влади».  Мета заходу – сприяти реалізації передбачених законодавством країни форм народовладдя та проведення місцевої адвокаційної кампанії. За потреби організатори надають кошти на проїзд. Деталі програми та побажання до учасників вивчайте за посиланням. 

 

 

Програма підтримки громадських ініціатив України

Дедлайн – 12 лютого

 

Відкрито прийом заявок на тренінг для підтримки громадянських кампаній, що спрямовані на вільний доступ до інфомації, рівні права чоловіків і жінок, участь спільнот у прийнятті рішень, розвиток незалежної преси та захист довкілля, природи й тварин. Також вітаються кампанії на захист прав людини загалом, захист прав меншин і малозабезпечених верств населення. До участі запрошуються неурядові некомерційні організації, незалежні ЗМІ, локальні асоціації та союзи Херсонської, Миколаївської та Кіровоградської областей. Деталі за посиланням.

 

Чільне фото: семінар для регіональних партнерів під час Docudays UA 2017

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки