Візьміть участь у конкурсі на кращий імпакт-кіноклуб Docudays UA

Департамент з розвитку мережі Docudays UA оголошує проведення Конкурсу серед постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA.


6 липня 2020

Мета Конкурсу: проаналізувати та оцінити вплив (імпакт) діяльності кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA на підвищення рівня обізнаності відвідувачів кіноклубів щодо стану прав людини в Україні, залучення членів громади до активної участі в адвокаційних кампаніях, просуванні та підтримці демократичних реформ. Створити можливість для керівників та модераторів кіноклубів поділитися історіями змін задля поширення кращих практик та активізації обміну досвідом між кіноклубами.     


Учасники Конкурсу: постійно діючі кіноклуби медіапросвіти з прав людини Docudays UA, які на момент старту Конкурсу працюють не менше ніж один календарний рік. Заявки на участь у Конкурсі можуть подавати керівники й керівниці або модератор(к)и відповідних кіноклубів. 


Умови Конкурсу: учасники/-ці Конкурсу мають заповнити онлайн-анкету й до 19-го липня 2020 року включно надіслати її Департаменту з розвитку Мережі Docudays UA. 


Окремо буде оцінюватися рівень впливу кіноклубів у кожній з категорій:

  • кіноклуби при навчальних закладах (школах, коледжах, ВНЗ тощо); 

  • кіноклуби при правозахисних організаціях (громадських організаціях, благодійних фондах, центрах первинної правової допомоги та ін.); 

  • кіноклуби при культурно-просвітницьких організаціях (бібліотеках, хабах, арт-галереях тощо); 

  • кіноклуби при закладах ДПтСУ, що працюють з персоналом та особами, які тимчасово в них перебувають. 

Конкурсна комісія: складається з представників Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та експертів з прав людини.


Визначення переможців:

  • 3-го серпня 2020 року Конкурсна комісія за результатами аналізу анкет визначить 12 кіноклубів, по три в кожній категорії, які ввійдуть до переліку фіналістів; 

  • до 16-го серпня 2020 року включно представники Конкурсної комісії проведуть онлайн-інтерв’ю з керівниками/керівницями, модераторами/модераторками кіноклубів-фіналістів для визначення переможців;

  • 31-го серпня 2020 року Конкурсна комісія оголосить 4-х переможців Конкурсу, по одному в кожній категорії.  

Нагородження переможців:

  • Кіноклуби-фіналісти Конкурсу отримають сертифікати номіналом 1000 грн. кожний на придбання обладнання, необхідного для роботи кіноклубів. 
  • Переможці та переможниці конкурсу отримають сертифікати номіналом 5000 грн. кожний/-на на придбання обладнання, необхідного для роботи кіноклубів.

Проміжні та остаточні результати Конкурсу будуть опубліковані на сайті Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, сайті Мережі кіноклубів медіапросвіти, а також на офіційних сторінках Docudays UA у соціальних мережах. 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки